Wie zijn wij

Westerdijk is al meer dan 100 jaar een all-round speler in de installatiebranche.

Eerst als dorpssmederij en nu een veelzijdig en innovatief bedrijf. Ons werkterrein varieert van woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. Wij zijn een traditionele installateur met vakmensen waar implementatie van nieuwe ontwikkelingen, betrokkenheid en werkwijze ons onderscheidende in de markt. 

Technieken en energieverbruik zijn onlosmakend met elkaar verbonden. De techniek verbetert, het energieverbruik moet naar beneden en de functionaliteit en comfort moeten omhoog zonder extra investeringen ten opzichte van de conventionele installatie.

Westerdijk kan deze uitdaging aan!
Afhankelijk van aard, omvang en type van de opdracht bepalen we samen met u welke bedrijfsonderdelen en medewerkers we voor uw project het beste in kunnen zetten. Door de synergie tussen de verschillende onderdelen van Westerdijk kunt u profiteren van de voordelen van onze kennis, capaciteit en ervaring en onze multidisciplinaire organisatie.

Al meer dan 100 jaar Westerdijk!

Bekijk hieronder de tijdlijn van meer dan 100 jaar Westerdijk.

 • Overschild

  1910

  In het dorp Overschild gelegen tussen het Eemskanaal en het Schildmeer begint Hendrik Westerdijk samen met zijn vrouw een landbouwsmederij.

 • Hendrik Westerdijk

  1930

  Hendrik Westerdijk komt onverwacht te overlijden, zijn dan pas 19 jarige zoon Jan Berend zet het bedrijf met de steun van zijn moeder en een knecht voort.

 • Gasleidingennet

  1963

  Na ontdekking van aardgas in Slochteren en de aanleg van het gasleidingennet gaat Westerdijk ook kachels monteren en later centrale verwarming aanleggen.

 • Westerdijk

  1976

  Jan Berend Westerdijk bereikt de pensioengerechtigde leeftijd, zijn zoons Hendrik en Berend zetten als derde generatie het bedrijf als installatiebedrijf voort.

 • 1982


  Na 72 jaar verhuist het bedrijf van Overschild naar Farmsum, onder de rook van Delfzijl. Op dit moment is het bedrijf nog steeds in hetzelfde pand gevestigd.

 • 2001


  Op 90 jarige leeftijd overlijdt Jan Berend Westerdijk, tot op het laatst is hij nog dagelijks aanwezig op de werkplaats en altijd in voor een praatje.

 • 2010


  Het bedrijf is flink gegroeid en met het uitgebreide personeelsbestand wordt het 100 jarig bestaan van het bedrijf gevierd.