Westerdijk, ruim 100 jaar allround specialist in de elektro- en installatietechniek

Westerdijk is een veelzijdig en innovatief installatiebedrijf voor woningen, utiliteit en industrie. Wij onderscheiden ons in de markt met vakmensen die ruime kennis en ervaring traditionele technieken aanvullen met knowhow op het gebied van nieuwe duurzame technologieën. 

Ruim 100 jaar Westerdijk in vogelvlucht

1910

In Overschild in het noordoosten van de provincie Groningen - tussen het Eemskanaal en het Schildmeer - begint Hendrik Westerdijk samen met zijn vrouw een landbouwsmederij.

1930

Hendrik Westerdijk overlijdt onverwacht. Zijn dan pas 19-jarige zoon Jan Berend zet het bedrijf voort, met de steun van zijn moeder en een knecht.

1963

In Slochteren wordt aardgas ontdekt en Westerdijk anticipeert hierop met specialisatie in de aanleg van gasleidingen, montage van kachels monteren en later installatie van centrale verwarming.

1976

Jan Berend Westerdijk gaat met pensioen. Zijn zonen Henk en Bé zetten als derde generatie het bedrijf voort. Het wordt nu een volledig installatiebedrijf.

1982

Ons bedrijf verhuist van Overschild naar een bedrijfspand aan de Rondeboslaan in Farmsum, onder de rook van Delfzijl. Hier is ons bedrijf nog altijd gevestigd.

2001

Jan Berend Westerdijk overlijdt op 90-jarige leeftijd. Tot op de laatste dagen van zijn leven is hij nog dagelijks aanwezig op de werkplaats en altijd in voor een praatje.

2010

Ons bedrijf viert het eeuwfeest. In de afgelopen honderd jaar is de zaak flink gegroeid, we bieden werk aan tientallen mensen. 

2021

Ons bedrijf gaat een verregaande samenwerking aan met totaalinstallateur Borgtechniek in Winschoten. Dit om de continuïteit van ons bedrijf in de toekomst te garanderen.

2022

Westerdijk wordt volledig overgenomen door Schildmaar Beheer, waar ook Borgtechniek onder valt. Jaap Siertsema heeft de leiding over Westerdijk B.V.