Verwarmen en koelen van woningen en panden

Voor woningen en panden bieden wij vele technieken voor energiezuinig verwarmen en koelen. Naast traditionele en bewezen technieken zijn er diverse nieuwe, energiezuinige mogelijkheden op de markt. Welk soort verwarming en koeling voor uw situatie het beste is, hangt af van diverse factoren. Als STEK-gecertificeerd bedrijf mogen wij koel- en klimaatinstallaties installeren, onderhouden en repareren. Met kennis van zaken adviseren wij u graag over de beste oplossing voor uw situatie. 

Bekijk hieronder een greep uit de mogelijkheden voor verwarming en koelen

Hybride CV-ketel

Een hybride cv-ketel is eenvoudig en snel te plaatsen als vervanging van uw cv- of HR-ketel. Er zijn geen aanpassingen nodig aan bijvoorbeeld uw radiatoren, convectoren, vloerverwarming of wandverwarming. Ook is de investering relatief laag. En toch kunt u hiermee tientallen procenten besparen op uw energieverbruik. Dit maakt de hybride cv-ketel aantrekkelijk voor een breed publiek.

Warmtepompen

Met een warmtepomp kunt u voordelig elektrisch verwarmen koelen en warm kraanwater maken. In combinatie met zonnepanelen levert uw warmtepomp een nog grotere energiebesparing op. U kunt kiezen uit luchtwarmtepompen en aardwarmtepompen. Een luchtwarmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, terwijl een aardwarmtepomp warmte en koeling uit de bodem haalt. Elke van beide heeft voor- en nadelen. Ook uw wensen en omstandigheden zijn van invloed op de beste oplossing voor uw situatie. Hierover adviseren wij u graag nader. 

Airco

Met een airco kunt u koelen en de luchtvochtigheid verlagen. Ook zijn veel aircosystemen geschikt als bijverwarming. Wij leveren en installeren geruisloze splitunits, met een buitenunit en plafond- of wandunits. 

Compleet klimaatsysteem zonder gas

Zoekt u een compleet klimaatsysteem  voor koelen, verwarmen, ventileren en warm tapwater? Maar dan wel eentje die geen gas verbruikt? Kies dan voor een VRF-systeem: een complete klimaatsystemen voor uw woning, bedrijfspand of kantoorpand.

Onderhoud en reparatie ketels en warmtepompen

Als STEK-gecertificeerd bedrijf mogen wij koel- en klimaatinstallaties onderhouden en repareren. Deze certificering is voor onze klanten een garantie van kwaliteit, duurzaam en veilig werken. Met regulier onderhoud voorkomen wij storingen aan uw cv-ketel, warmtepomp, koeling of klimaatinstallatie. Goed afgestelde apparatuur gaat langer mee en verbruikt minder energie. Dit is dus voordeliger en duurzamer.