Inspectie van elektrische installaties & gereedschappen

Voor inspectie en certificering van elektrische installaties en gereedschappen kunt u terecht bij Westerdijk Delfzijl. Wij zijn een erkend keuringsbedrijf. Met onze certificeringen voldoen uw installaties en arbeidsmiddelen aan alle eisen die de Arbowet en andere wetten en regels stellen. 

Inspectie elektrische installaties

Elektrotechnische installaties inspecteren en certificeren wij volgens de geldende normen. Wij inspecteren uw installaties visueel en voeren metingen uit met gecertificeerde installatietesters. Uw certificering gebeurt conform NEN 1010 voor nieuwe elektrische installaties en NEN 3140 voor bestaande elektrotechnische installaties. 

Inspectie gereedschappen

Wij inspecteren handgereedschappen visueel op gevaren door snijden, beknellen, temperatuur en draaiende delen. Daarnaast bestaan onze inspecties uit controle van de bedieningssystemen en (nood-) stopvoorzieningen, de mechanische toestand, beschermingsdelen, aardingen, staat van schakelaars en leidingen en aanwezigheid van vocht, vuil en corrosie. Goedgekeurde gereedschappen krijgen certificering volgens  NEN 3140/SCIOS scope 9.